Loading...
Farnese Group – Olaszország2018-08-07T13:00:53+00:00
Farnese Fantini

Trebbiano D’Abruzzo 0,75L

Trebbiano D’Abruzzo Magnum 1,5l

  • 100% Trebbiano

  • Ortona

  • Reduktív, erjesztése 20 napon át tart. Világos, szalmasárga, közepesen testes, nagyon intenzív és tartós.

  • Gyümölcsös és virágos aromák jellemzik. Hangulatában naspolya, őszibarack és narancsvirág mutatkoznak. Textúrája testes, jól kiegyensúlyozott, intenzív és tartós.

  • Ajánljuk: Elsősorban hal és tipikusan japán konyha mellé.

  • 10-12 °C

  • 12%

Farnese Cellaro

Lumá Grillo Sicilia IGT

  • Grillo

  • Sambuca di Sicilia (AG)

  • Kíméletes préselés után alacsony hőmérsékleten megy végbe a fermentáció acéltartályban, ezzel is elősegítve az elsődleges aromák maximális megtartását.

  • Intenzív sárga színű, friss illatú bor, melyben a mély, virágos és gyümölcsös aromák közül az alma és az egzotikus gyümölcsök emelkednek ki. Friss, gyümölcsös jegyei ízben is elkísérnek minket, megfűszerezve a kortyot némi keserű mandulával és lezárván azt egy hosszú lecsengéssel.

  • 12-14 °C

  • Kitűnő hal és rákételekkel, rizottóval, fehér húsokkal

  • 13%

Farnese Vigneti del Vulture

Pipoli – Greco Fiano Basilicata

  • 60% Greco – 40% Fiano

  • Acerenza

  • Reduktív, hogy megőrizze a friss aromás illatokat, az erjesztési hőmérséklet 10°C.

  • Zöldes árnyalatú, megszagolva azonnal érezhető a frissesség, trópusi gyümölcsök kombinált növényi összetevőkkel, amelyek kiegészítik és fokozzák az aromás keretet. Intenzív íz jellemzi, üde savakkal.

  • 10-12 °C

  • Hal ételekhez vagy egyszerűen egy ideális aperitifként

  • 12,5%

Farnese Vigneti del Vulture

Pipoli – Rosato Basilicata

  • 100% Aglianico

  • Acerenza

  • A szőlőt a szüretet követően közvetlenül préselik, az erjedési hőmérséklet 10 °C. Érlelése rozsdamentes acéltartályban történik, rövid ideig “seprőn” pihentetve.

  • A bor málna színű, illatában érvényesülnek cseresznyés jegyek és az ibolya. Nagyon elegáns bor, tartós virágos karakterrel.

  • 12-14 °C

  • Fehér húsokhoz és a sajtok mellé, kevéssé fűszerezett halételekhez

  • 12%

Farnese Fantini

Cerasuolo d’ Abruzzo DOC

  • Montepulciano

  • Ortona, Abruzzo

  • A szüret Október elején történik. Ezt követően bogyózás, zúzás és 6 órás héjon ázás történik. Végül a 15 napos héj nélküli fermentáció következik.

  • Fényes cseresznyehéj színű rozébort kóstolunk, melynek illata intenzív és vibráló, nagyon gyümölcsös, főleg eper jön belőle. Ízében közepes test, ugyancsak pirosbogyós gyümölcsök érezhetőek igen hosszan..

  • 14-16 °C

  • Halételek, tésztaételek és fehér húsok, de aperitifnek is tökéletes

  • 12,5%

Farnese Luccarelli

Tre Stelle – Negroamaro Puglia

  • 100% Negroamaro

  • Canosa di Puglia

  • Az erjedés a héjon 15 napig tart, majd az almasav bontása következik, és ezután a bor rozsdamentes acéltartályban tölt kb. 6 hónapot. Ezt követi egy 6 hónapos hordós érlelés.

  • Rubinvörös szín gránát felhanggal jellemzi, az orrunkban erős, hosszú, gyümölcsös illatokkal találkozunk. Testes, csersavakban gazdag és jól kiegyensúlyozott szerkezetű. Egy fiatalos, mondhatni divatos hangulatú és nagyon jó ár-érték arányú bor.

  • — °C

  • Előételekhez, húsok és sajtok mellé tökéletes

  • — %

Farnese Fantini Colliné Teremané

Montepulciano d’ Abruzzo OPI

  • Ez a bor megmutatja, miként tud maximális kifejezésre kerülni e fajta a megfelelő termőterületen, alacsony hozamok és kissé túlérett szüret mellett. Ez a bor kimondottan igényes fogyasztók poharába szánt, mely sikeresen egyesíti a lehető legjobb szerkezetet, gazdag illat, íz és a harmonikus elegancia egységét.

  • 100% Montepulciano

  • Tenuta Cantalupo in Notaresco

  • A szőlőt szüretelik, majd kis dobozokban szállítják a pincébe és duplán kézzel ellenőrzik, hogy csak a tökéletes szemek kerülhessenek feldolgozásra. A lágy préselést, erjesztést követően áztatása 25 napig tart. Almasav bontása és az érlelés francia tölgyfahordóban 24 hónapig tart, majd ezt újabb 12 hónapos érlelés követi új, amerikai típusú hordókban.

  • Gránátvörös színű, intenzív aroma és tartós, fűszeres (dohány és fás) jegyek, a medvecukor, és túlérett, gyümölcsös karakter jellemzi. Testes, lágy, kiegyensúlyozott, erős és tartós. Fogyasztható most, de akár hosszú érlelési potenciál is van benne.

  • 18 °C

  • Kitűnő választás gazdag tészta ételek, vörös húsok és sajtok mellé.

  • 14%

AMENNYIBEN SZERTNE IDŐBEN ÉRTSÜLNI RENDEZVÉNYINKRŐL, IDE KATTINTVA FELIRATKOZHAT HÍRLEVELÜNKRE!