Loading...
Farnese Group – Olaszország2018-08-30T12:03:10+00:00
Farnese Fantini

Trebbiano D’Abruzzo 0,75L

Trebbiano D’Abruzzo Magnum 1,5l

  • 100% Trebbiano

  • Ortona

  • Reduktív, erjesztése 20 napon át tart. Világos, szalmasárga, közepesen testes, nagyon intenzív és tartós.

  • Gyümölcsös és virágos aromák jellemzik. Hangulatában naspolya, őszibarack és narancsvirág mutatkoznak. Textúrája testes, jól kiegyensúlyozott, intenzív és tartós.

  • Ajánljuk: Elsősorban hal és tipikusan japán konyha mellé.

  • 10-12 °C

  • 12%

Farnese Caldora – Ortonese

Malvasia – Chardonnay Terre di Chieti IGT

  • Malvasia 70%, Chardonnay 30%

  • Ortona

  • Zúzás és kíméletes préselés után lassú erjesztés következik ellenőrzött hőmérsékleten, amely segít megőrizni az elsődleges aromákat és illatokat.

  • Szalmasárga színű, közepes testű bor, melyben jó egyensúlyban van a sav a banán és füge aromáival.
    A korty frissítő, lecsengése szép emléket hagy a szájban.

  • Ajánljuk: Fehér húsok, halak, friss sajtok és előételek mellé ajánljuk.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C

  • 11,5%

Farnese Vigneti del Vulture

Pipoli – Greco Fiano Basilicata

  • 60% Greco – 40% Fiano

  • Acerenza

  • Reduktív, hogy megőrizze a friss aromás illatokat, az erjesztési hőmérséklet 10°C.

  • Zöldes árnyalatú, megszagolva azonnal érezhető a frissesség, trópusi gyümölcsök kombinált növényi összetevőkkel, amelyek kiegészítik és fokozzák az aromás keretet. Intenzív íz jellemzi, üde savakkal.

  • Ajánljuk: Hal ételekhez vagy egyszerűen egy ideális aperitifként.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C

  • 12,5%

Farnese Cantina Diomede

History Fiano Puglia IGP

  • Fiano 100%

  • Puglia, Bari északi dombjai; 3/400 m

  • Szeptember első tíz napjában szüretelik, majd kíméletes préselés következik. Az erjesztés szabályozott hőmérsékleten történik .

  • Szalma, sárga, zöld reflexekkel. Illatában méz, akác, birs érezhető. Ízében friss gyümölcsök; főleg őszibarack, alma és körte érkezik, vibráló savakkal és hosszú lecsengéssel.

  • Ajánljuk: Halételek, tenger gyümölcsei és fehér húsok mellé, de aperitifnek is tökéletes.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C

  • 12,5 %

Farnese Fantini

Pinot Grigio Terre Siciliane IGT

  • Pinot Grigio

  • Sicilia

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C

  • 12%

Farnese Cellaro

Lumá Grillo Sicilia IGT

  • Grillo

  • Sambuca di Sicilia (AG)

  • Kíméletes préselés után alacsony hőmérsékleten megy végbe a fermentáció acéltartályban, ezzel is elősegítve az elsődleges aromák maximális megtartását.

  • Intenzív sárga színű, friss illatú bor, melyben a mély, virágos és gyümölcsös aromák közül az alma és az egzotikus gyümölcsök emelkednek ki.
    Friss, gyümölcsös jegyei ízben is elkísérnek minket, megfűszerezve a kortyot némi keserű mandulával és lezárván azt egy hosszú lecsengéssel.

  • Ajánljuk: Kitűnő hal és rákételekkel, rizottóval, fehér húsokkal.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-14°C

  • Alkoholtartalom: 13%

Farnese Vigneti Zabú

Grillo Terre Siciliane IGT

  • Grillo

  • Sambuca di Sicilia

  • A kíméletes préselés után, a must fermentációja alacsony hőmérsékleten történik a markánsabb aroma intenzitás elérése miatt. Érlelés rozsdamentes acéltartályban.

  • Szalmasárga színű, csillogó a borunk. Illatban frissessége tűnik fel először, utána virágosság és csonthájas gyümölcsök jönnek elő.
    Ízében: barack, alma, körte koncentrált jegyeit érezzük, mellette citrusok és a hosszú lecsengés, mely egy komoly ásványossággal és savharmóniával párosul.

  • Ajánljuk: Kitűnően illik halételekhez, rákételekhez, friss sajtokhoz, könnyű rizottókhoz, tésztákhoz és fehér húsokhoz.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C

  • 13%

Farnese Tenute Rossetti

Toscana Bianco IGT

  • Malvasia, Trebbiano és Chardonnay

  • Közép-Toszkána

  • Erjesztés és érlelés: Bogyózás, zúzás után az erjesztés ellenőrzött hőmérsékleten megy végbe (12-14°C) annak érdekében, hogy a borban megőrizzük a fehér fajták összes aromáját és ízét.

  • Szín: Szalmasárga
    Illatában: Virágosság , egy csipetnyi banán és ananász.
    Ízek: Friss virágossága ízben is megvan, melyet csonthéjas gyümölcsök kísérnek. Közepes test és hosszú lecsengés teszi teljessé a bort.

  • Ajánljuk: Ideális előételekhez, zöldségekhez és halakhoz, valamint fehér húsokhoz, tenger gyümölcseihez.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 10°C

  • 12,5%

Farnese Fantini

Cerasuolo d’ Abruzzo Rosé DOC

  • Montepulciano

  • Ortona, Abruzzo

  • A szüret október elején történik. Ezt követően bogyózás, zúzás és 6 órás héjon ázás történik. Végül a 15 napos héj nélküli fermentáció következik.

  • Fényes cseresznyehéj színű rozébort kóstolunk, melynek illata intenzív és vibráló, nagyon gyümölcsös, főleg eper jön belőle. Ízében közepes test, ugyancsak pirosbogyós gyümölcsök érezhetőek igen hosszan..

  • Ajánljuk: Halételek, tésztaételek és fehér húsok mellé, de aperitifnek is tökéletes.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14-16°C

  • 12,50%

Farnese Vigneti del Vulture

Pipoli – Rosato Basilicata

  • 100% Aglianico

  • Acerenza

  • A szőlőt a szüretet követően közvetlenül préselik, az erjedési hőmérséklet 10 °C. Érlelése rozsdamentes acéltartályban történik, rövid ideig “seprőn” pihentetve.

  • A bor málna színű, illatában érvényesülnek cseresznyés jegyek és az ibolya. Nagyon elegáns bor, tartós virágos karakterrel.

  • Ajánljuk: Fehér húsokhoz és a sajtok mellé, kevéssé fűszerezett halételekhez.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-14 °C

  • 12%

Farnese Fantini – Colliné Teremané

Montepulciano d’ Abruzzo

  • 100% Montepulciano

  • Abruzzi, Colonnella

  • Érlelése nagy fahordókban történik több mint egy éven át, majd palackokban újabb 6 hónapig érlelődik.

  • Rubinvörös színű gránáttükröződések és intenzív aromájú, tartós, fűszeres jegyek, a csokoládé és a zamatos gyümölcsösség jellemzi. A borban szépen simul össze a vastag tannin és a nagy csersavas szerkezet.

  • Ajánljuk: Kitűnő sajtokhoz, gazdag tészta ételekhez, de kiváló vörös húsokhoz is.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C

  • 13%

Farnese Fantini – Colliné Teremané

Montepulciano d’ Abruzzo OPI

  • 100% Montepulciano

  • Tenuta Cantalupo in Notaresco

  • A szőlőt szüretelik, majd kis dobozokban szállítják a pincébe és duplán kézzel ellenőrzik, hogy csak a tökéletes szemek kerüljenek feldolgozásra. A lágy préselést, erjesztést követően áztatása 25 napig tart. Almasav bontása és az érlelés francia tölgyfahordóban 24 hónapig tart, majd ezt újabb 12 hónapos érlelés követi új amerikai típusú hordókban.

  • Gránátvörös színű, intenzív aroma és tartós, fűszeres (dohány és fás) jegyek, a medvecukor, és túlérett gyümölcsös karakter jellemzi.
    Testes, lágy, kiegyensúlyozott, erős és tartós. Fogyasztható most, de akár hosszú érlelési potenciál is van benne

  • Ajánljuk: Kitűnő gazdag tészta ételek, vörös húsok és sajtok mellé.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20 °C

  • 14%

Farnese Fantini

Edizione Cinque Autoctoni

  • 33% Montepulciano, 30% Primitivo, 25% Sangiovese, 7% Negroamaro, 5% Malvasia

  • Notasulga, Ortona, Sava, Manduria

  • 5 őshonos dél olasz fajta egy nagy cuvéeben, a lehető legjobb arányok mellett. 2015-ben, a Migliore vino di Italia versenyen 99 pontot ért el! Héjon áztatják 25 napig, azt követően elkezdődik az almasav bontás a hordókban és az oxidatív érlelés, mely 13 hónapig tart.

  • A színe sötét, de világos rubin reflexszel. Az illatok karakteresek, intenzív gyümölcsös, rengeteg szeder, cseresznye, erős herbális vonal, fahéj, szegfűszeg, kakaó, édesgyökér és egy érdekes ásványi érintés érezhető. Kóstoláskor nagy testet mutat, kiegyensúlyozott meleg érzést ad, kellemesen diktált alkoholtartalmú, megfelelő frissességgel. A tanninok puhák és nagyon hosszú, kitartó lecsengésűek. Egy évet töltött hordóban. A borban nagy potenciál van, minimum 8-10 év.
    Filozófiája: Bizonyítsuk be, hogy egy nagy bor hatalmas vagyon az őshonos szőlő hazájában.

  • Ajánljuk: Tökéletes az érlelt sajtokhoz. Kiváló vörös húsokhoz, robosztus szószok mellé.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C

  • 14%

Farnese Vigneti del Vulture

Pipoli – Aglianico

  • Aglianico

  • Acerenza, Barile, Maschito

  • A szőlőt kézzel szedik és válogatják , amit bogyózás, zúzás és kíméletes préselés követ. Az erjedés és a csömöszölés 5 napig tart 22-24 °C. Ezután következik 10 hónapig az érlelés barrique hordóban és acéltartályban, melyet 3 hónap palackérés követ.

  • Csillogó, vörös színű bor, bíbor reflexekkel. Illatában erős cseresznyével és meggyes aromákkal, valamint fűszerekkel és vaníliával találkozunk. Ízében ugyancsak a piros bogyós gyümölcsök, fűszerek érezhetőek. Jól strukturált tanninja és savérzete különleges, melyet lecsengésében hosszan élvezhetünk.

  • Ajánljuk: Húsételekkel, szárított sonkával, félkemény és érlelt sajtokkal kóstoljuk.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18°C

  • 13,5%

Farnese Vigneti del Vulture

Piano del Cerro Aglianico

  • 100% Aglianico

  • Acerenza

  • A szőlő válogatása duplán történik. Először a válogatás táblán történik, majd a szemezett termést még egyszer ellenőrzik, hogy csak ép bogyókat dolgozzanak fel. Fa tartályokban, áztatással, 25-30 napon keresztül kézi csömöszöléssel készül. Érlelése 24 hónapig új tölgyfahordókban folytatódik, ahol az almasav bontás lezajlik.

  • Intenzív vörös színű, az orrban érzékelhetőek a lekváros jegyek. Szeder és a fekete ribizli fűszeres, balzsamos jegyei teszik teljessé. Nagy szerkezetű, olajos textúrájú.

  • Ajánljuk: Majdnem minden húsételhez és sajthoz.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20 °C

  • 14,5%

Farnese Vesevo

Taurasi DOCG

  • Aglianico

  • Avellino

  • Bogyózás és zúzás után maceráció 20-25 napig, 26-28 ° C hőmérsékleten, melyet 16 hónapos hordós érlelés követ.

  • Mély, rubinvörös színű a borunk. Intenzív, összetett, erdei bogyós gyümölcsös ízvilág jellemzi, sok fűszerrel, földes jegyekkel. A kortyban enyhén szárító tanninokat és hosszú lecsengést érzünk. A markáns tanninok és magas sava miatt jól eltartható ez a különleges bor.

  • Ajánljuk: Vörös húsokhoz és roston sült vadételekhez, vagy a vacsora utáni beszélgetésekhez ajánljuk.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C

  • 14%

Farnese Caldora – Ortonese

Sangiovese – Merlot Daunia Canosa di Puglia

  • Sangiovese 70%, Merlot 30%

  • Canosa di Puglia

  • A kíméletes préselést és bogyózást maceráció követi 26-28°C-on, mely a héjból a szín és zamatanyagok megfelelő kioldódását eredményezi .

  • Rubinvörös színű bor. Illata intenzív gyümölcsösséget ad. Ízében a piros bogyós gyümölcsök és szilvalekvár jön elő egy kis vaníliával. Közepes test, alkohol, sav és lecsengés jellemzi.

  • Ajánljuk: Szalámik, sonkák, előételek, vörös húsok, közepesen érett sajtok, kemény sajtok mellé ajánljuk.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C

  • 12,5%

Farnese Luccarelli – Tre Stelle

Negroamaro Puglia

  • Negroamaro

  • Canosa di Puglia

  • Az erjedés a héjon 15 napig tart, majd az almasav bontása következik. Ezután a bor rozsdamentes acéltartályban tölt kb. 6 hónapot. Ezt követi egy 6 hónapos hordós érlelés.

  • Rubinvörös szín jellemzi gránát felhanggal , az orrunkban erős, hosszú, gyümölcsös illatokkal találkozunk. Testes, csersavakban gazdag és jól kiegyensúlyozott szerkezetű. Egy fiatalos, mondhatni divatos hangulatú és nagyon jó ár-érték arányú bor.

  • Ajánljuk: Előételekhez, húsok és sajtok mellé.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C

  • 13%

Farnese Cantina Diomede

Lama di Pietra Nero Di Troia

  • 100% Nero di Troia

  • Puglia

  • Ezt a szőlőt a Lama di Pietra dűlőn termesztik Bari északi dombjai között 350 és 450 méteres tengerszint feletti magasságban. A talaj meszes és agyagos. A szüret október második felében történik. Lágy -fermentációs kivonatolása 12 napig tart, majd ezt követi a 12 hónapos zárt acéltartályban történő érlelés.

  • Karakteres rubinvörös szín, lila reflexekkel. A piros gyümölcs, az aromás eper és a cseresznye átadja helyét a szájpadláson a lágy, finom tanninoknak. Kitartó, testes és elegáns, tökéletesen kiegyensúlyozott bor.

  • Ajánljuk: _

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C

  • 12,5%

Farnese Vigneti del Salento

I Muri Primitivo Puglia IGP

  • Primitivo 100%

  • Salento, Puglia

  • Bogyózás, zúzás után hosszú maceráció következik, ellenőrzött hőmérséklet mellett 8-10 napon keresztül erjed a bor, napi 2 körfejtéssel. Végül az almasavbontás következik és a folyamatot az acéltartályos érlelés zárja.

  • Rubinvörös szín jellemzi gránát felhanggal , az orrunkban erős, hosszú, gyümölcsös illatokkal találkozunk. Testes, csersavakban gazdag és jól kiegyensúlyozott szerkezetű. Egy fiatalos, mondhatni divatos hangulatú és nagyon jó ár-érték arányú bor.

  • Ajánljuk: Kitűnő párja előételeknek és húsételeknek, szárnyasoknak (kacsa, liba) és félkemény, kemény sajtoknak.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C

  • 13,50%

Farnese Vigneti del Salento

il Ritardatario – Primitivo di Manduria “Dolce Naturale” 0,5l

  • 100% Primitivo

  • Salento, Puglia

  • Kézi, kései szüret (Október elején), de előtte a tőkén száradnak a fürtök. A bogyózás és zúzás után, macerálás szabályozott hőmérsékleten, 10-12 napig rendszeres léátemeléssel. Ezután almasavbontás és érlelés francia és amerikai tölgyfahordóban hat hónapig.

  • Mély, rubinvörös színű bor, gránátos reflexekkel; intenzív és összetett illattal, (főleg cseresznye és meggy) Ízében túlérett gyümölcsök és lekváros jegyek vannak. A cseresznye és füge mellett fahéj és vanília fedezhető fel. Teljes testű bor, mely illatában és ízében ugyanazt a komoly egyensúlyt, eleganciát adja üde savakkal és hosszú lecsengéssel.

  • Ajánljuk: Párosítsuk érlelt sajtokhoz, pirított mandulához, fügéhez, gesztenyéhez, valamint süteményekhez.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18°C

  • 14%

Farnese Cantina Diomede

Canace Nero Di Troia

  • Nero di Troia 85%, Aglianico 15%

  • Puglia

  • Lágy -fermentációs kivonatolás 15 napig. A préselés után almasavbontás zajlik, majd 6 hónapig acéltartályban tárolják. Ezután hordós érlelésre kerül sor.

  • Rubinvörös színű, az orrnak intenzív, tartós és gyümölcsös. Testes, csersavas és kiegyensúlyozott. Csokoládés, krémes jegyek.

  • Ez a bor azon fogyasztók számára ajánlott, akik keresik és értékelik a nagy termék nagy minőség / ár arányt.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 16-18 °C

  • 13,5%

Farnese Luccarelli

il Bacca Primitivo di Manduria

  • 100% Primitivo

  • Puglia

  • A szőlő kissé túlérett állapotban kerül kézi szüretre, 70 %-a a termésnek 20 napon keresztül héjon áztatással, míg 30 %-a farekeszekben veszít nedvességet és így majd egy kései töppedt szőlő formájában kerül feldolgozásra. A területre jellemző vörös szín a vasoxidnak, illetve az igen alacsony átlagos csapadék mennyiségnek köszönhető.

  • A bor szilva, cseresznye lekvár, dohányos jegyeket mutat első pillanatban, majd tovább nyílik bőrős, mandulás karakterrel. A nagyon krémes textúrát a végén kakaó, kávé és egy kevés vanília zárja.

  • Ajánljuk: Jól illeszthető a vörös húsokhoz és a sajtok mellé, illetve egyes desszertekhez is.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 15-18 °C

  • 14,5 %

Farnese Vigneti del Salento

Vigne Vecchie Primitivo di Manduria – Leggenda / Gold Series

  • 100% Primitivo

  • Salento, Puglia

  • A kissé túlérett szőlőket leszüretelik, amit a bogyózás és zúzás követ. A maceráció szabályozott hőmérsékleten történik 10-12 napig, rendszeres körfejtéssel. Ezután a színlé leeresztése és az almasav bontása következik acéltartályban, majd a bor 12 hónapig érik amerikai és francia tölgyfahordóban.

  • A bor rubinvörös színű, lilás reflexekkel, illata intenzív, cseresznye, szeder, menta és áztatott dohánylevél aromái fedezhetők fel benne. Ízében az intenzív fűszeresség és az alkoholédesség vezet, majd a kakaó, kávé és a fekete bogyós gyümölcsök ízei érkeznek, melyek igen emlékezetessé és élvezetessé teszik a bort most, és – ha lefektetjük pincénkbe – a következő 10 évben.

  • Ajánljuk: Ideális húsételekkel, vadételekkel és érett sajtokkal.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C

  • 14%

Farnese Vigneti Zabú

Chiantari Nero d’ Avola

  • 100% Nero D’Avola

  • Sambuca di Sicilia

  • Ellenőrzött hőmérsékleten történő erjesztést követően a macerálás 10 -12 napig tart. Ezt követően rövid ideig beton tartályokban pihentetik, majd tölgyfahordókban indul az erjedés. Francia tölgyfa hordókban pihen legalább 9 hónapig.

  • Rubin színével magával ragad. Jó intenzitású, gyümölcsös, szilva, piros virágok, kiegyensúlyozott és meleg textúra jellemzi. Testes, fűszeres kivitelű.

  • Ajánljuk: Kitűnő vörös húsokhoz vagy vad mellé.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C

  • 13,5%

Farnese Cellaro

Micina Nerello Mascalese – Nero d’Avola

  • Nerello Mascalese 90%, Nerello Cappuccio 10%

  • Sambuca di Sicilia (AG)

  • Az érett szőlőt lassú fermentációval erjesztik, mely a gyümölcsös aromák megtartásának kedvez. Közben maceráció és aztán az almasavbontás következik. Ezután pedig fél éves hordós érlelés kölcsönöz a bornak erősebb testet.

  • Mély, rubinvörös színű bor. Illatában pirosbogyós gyümölcsöket és intenzív fűszereket érzünk, melyek ízben is ugyancsak előjönnek.

  • Ajánljuk: Komolyabb hús és vadételek, vad szárnyasok, vörös húsok méltó kísérője lehet.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18 °C

  • 13,50%

Farnese Cellaro

Due Lune Nerello Mascalese – Nero d’Avola

  • Nerello Mascalese – Nero D’Avola

  • Sambuca di Sicilia (AG)

  • A szőlőszemek a tőkén száradtak szüret előtt 2-3 hétig, melyet a forróság s az Afrikából érkező szél tett lehetővé. Ez a folyamat egy magasabb cukorkoncentrációt eredményezett és végül 15-20%-os vízveszteséget. Préselés után a maceráció és fermentáció 20 napig tartott, melyet az almasavbontás és a 12 hónapos barrique hordós érlelés követett.

  • Mély illattal és különleges rétegekkel rendelkező rubinvörös bor. Egészen egyedi pirosbogyós gyümölcsös és érett feketebogyós,keleti fűszeres aromákkal rendelkezik borunk, melyben a rózsabors és a bőr illatát is érezzük. A korty melegítő, erőteljes, és kellemesen hosszú érzetet hagy a szájban. A tannin és a természetes maradékcukor tökéletes egyensúlyban van a közepes testű bor gyümölcseivel, melyeket ízében ugyanúgy érzünk, mint illatban.

  • Ajánljuk: Szószos tésztaételek, roston sült húsok, szárnyasok, érett és félkemény sajtok mellé.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C

  • 14%

Farnese Tenute Rossetti

Toscana Rosso IGT

  • Sangiovese 90%, Merlot 10%

  • Toszkána

  • Bogyózás, zúzás után erjedés közben 1-2 hét maceráció van jelen a szín és a polifenolok kioldódása miatt.

  • Szín: Világos rubinvörös
    Illatában: Piros bogyós gyümölcsök, virágok, fűszeresség érezhető a borban.
    Ízében: Szilva és piros ribizli, gyógynövényesség, elegáns fűszeresség, közepes sav és lágy tanninok kísérik a lecsengést.

  • Ajánljuk: Ideális sonkákkal, sajtokkal, paradicsomos tésztával, könnyebb húsételekkel és vad szárnyasokkal.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 14°C

  • 12,5%

Farnese Tenute Rossetti – Poggio Civetta

Governo All’uso Toscano Rosso IGT

  • Sangiovese 70%, Merlot 20%, Cabernet Sauvignon 5%, Syrah 5%

  • Toszkána centrális zónája

  • Kíméletes préselés alacsony nyomáson, ezután 2 hét maceráció és 5 hónap francia tölgyfahordós érés.

  • Szín: Mély rubin
    Illatában: Hihetetlen eleganciát, főleg piros bogyós gyümölcsöket és szép, hordós fűszereket fedezünk fel.
    Ízében: Gazdag fűszeresség és krémesség, beilleszkedett tanninok, hosszú lecsengés és jól strukturált savszerkezet jellemzi a bort.

  • Ajánljuk: Vadhúsokkal, roston sült húsokkal, sonkákkal, érlelt sajtokkal és marhasteakkel fogyasszuk.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18°C

  • 13,5%

Farnese Tenute Rossetti – Poggio Civetta

Chianti Classico DOCG RISERVA

  • Sangiovese 85%, Merlot 5%, Cabernet Sauvignon 10%

  • Greve Chianti, Toszkána

  • Kíméletes préselés alacsony nyomáson, ezután acéltartályba és 30 hónapra 25 hektós Szlavón tölgyfa hordóba kerül a bor.

  • Szín: Mély rubin, gránátos reflexekkel
    Illatában: Fűszerek, likőrösség, szilva, szilvalekvár és herbalitás jellemzi ezt a komplex bort.
    Ízében: Piros és fekete bogyós gyümölcsök, likőrösség, gyógynövények, főtt, vegetális jegyek, beilleszkedett tanninok mutatkoznak meg a borban.

  • Ajánljuk: Vadhúsokkal, roston sült húsokkal, sonkákkal és szalámikkal fogyasszuk.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18°C

  • 13,5%

Farnese Tenute Rossetti

Bolgheri Linda

  • Sangiovese 25%, Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 25%

  • Bolgheri, Toscana

  • Szeptember közepén kézzel szüretelik és gondosan válogatják a szőlőt. Bogyózás, zúzás és kíméletes préselés követi. Az erjedés és a csömöszölés 1-2 hétig zajlik, amit 9 hónap francia tölgyfa hordós érés követ.

  • Vibráló vörös színű bor, melynek illatában meggyes aromákkal és vaníliával találkozunk. Ízében ugyancsak a piros bogyós gyümölcsök, balzsamosság és fűszerek érezhetőek. Jól felépített, beilleszkedett tanninja és savérzete különleges élményt nyújt, melyet díszítőjegyekkel átszőtt lecsengése tesz felejthetetlenné.

  • Ajánljuk: Steakkel, báránnyal, sertéshúsokkal, sajtokkal és húsos tésztaételekkel.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18 °C

  • 14%

Farnese Vigneti del Vulture

Sensuale – Moscato Basilicata

  • 100% Moscato

  • Venosa (PZ)

  • A szőlő termőterülete vulkáni talaj, gazdag agyag, kalcium, nitrogén és tufa található benne körülbelül 500 m tengerszint felett.
    A kézi szüretet dobozokba végzik, majd ezt gyors erjesztés követi. A hirtelen feldolgozott reduktív készítési technológia adja, hogy erőteljes és jellegzetes az eredmény. A bor megtartja a szőlőben is felfedezhető eredeti ízeket, a kiváló aromás tulajdonságait a palackban összegzi.

  • Aranysárga, gyümölcsös illatú, fénye körte, őszibarack, mangó. Könnyű kis egzotikus karakterű, tipikus Moscato. Szájban kiegyensúlyozott, friss, teljes, intenzív és tartós érzést nyújt.

  • Ajánljuk: Jól iható bor, élvezze önmagában vagy gyümölccsel, illetve főtt hal vagy egy elegáns desszert mellé.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18°C

  • 13,5%

Farnese Fantini

Gran Cuvée Bianco Brut – Vino Spumante

  • Cococciola

  • Rocca San Giovanni

  • A szőlő kézzel szedett. Gondos kiválasztás után, csak ép bogyók kerülnek feldolgozásra, majd egy rövid, hideg áztatás következik. A kinyert mustot ülepítés után acéltartályban erjesztik, szabályozott hőmérsékleten, mely 16-18 °C. 3 hónap után következik az előérlelés a seprőn, majd a második erjedés kis acél tartályban, a Charmat módszer szerint történik.

  • Színe világos, nagyon halvány reflexekkel. Komplex illatok, citrus, zöld virágos jegyek jellemzik. A szájban elegáns, ásványos, gyümölcsös, friss és nagyon jól kiegyensúlyozott.

  • Ajánljuk: Kiváló aperitif vagy az étkezés során szinte bárhova illeszthető, de különösen a tenger gyümölcsei mellé ajánljuk.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 06-08 °C

  • 12%

Farnese Fantini

Rosé Gran Cuvée – Vino Spumante

  • Aglianico

  • Basilicata

  • A szőlő kézzel szedett. Gondos kiválasztás után csak ép bogyók kerülnek feldolgozásra, majd 20 napon át hideg áztatás következik. A kinyert mustot ülepítés után acéltartályban erjesztik, szabályozott hőmérsékleten, mely 16-18 °C. 3 hónap után következik az előérlelés a seprőn, majd a második erjedés kis acél tartályban, a Charmat módszer szerint történik.

  • Gránátalma színű, intenzív, friss gyümölcsös jegyek jellemzik. Íz világában a ribizli, erdei szamóca és a málna is szerepet kap. Nagyon friss, már-már üdítő jellegű! Elegáns és tartós ízek, apró elegáns buborékok karakterizálják.

  • Ajánljuk: Az étkezés során szinte bárhova illeszthető, de különösen a tenger gyümölcsei mellé ajánljuk.

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 08-10 °C

  • 12%

Farnese Cellaro

Luna di Notte Nerello Mascalese – Vino Spumante Extra Dry

  • Nerello Mascalese 100%

  • IGT Terre Siciliane

  • .

  • .

  • .

  • Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 08-10°C

  • 12%

AMENNYIBEN SZERTNE IDŐBEN ÉRTSÜLNI RENDEZVÉNYINKRŐL, IDE KATTINTVA FELIRATKOZHAT HÍRLEVELÜNKRE!